Leges HR doreste sa sprijine prin expertiza sa si a partenerilor sai firmele care deruleaza sau doresc sa promoveze proiecte de responsabilitate sociala. Putem acorda suport intr-o gama larga de proiecte de incluziune sociala a diverselor categorii de persoane defavorizate cum ar fi persoane cu dizabilitati, tineri din centre de plasament,someri in etate, tineri absolventi,etc.

Prin partenerii nostri oferim Audituri Sociale specializate in standardele SA 8000, BSCI, WRAP, ICS, SMETA, etc.

Prin serviciul specializat de audit în resurse umane propunem o analiză completă a practicilor, resurselor și nevoilor companiilor din perspectiva resurselor umane. De asemenea, ne concentrăm și pe aspectele legale din domeniul resurselor umane, astfel încât relația dintre angajator și angajat să se desfășoare în condițiile prevăzute de lege. Identificăm eventualele probleme și riscuri la care sunt supuse operațiunile de resurse umane și venim cu soluții menite să îmbunătățească structura și procesele de HR în beneficiul global al companiei auditate.

Analiza și soluțiile, ambele acțiuni incluse în auditul HR sunt concentrate pe prioritățile companiei și vor viza, în special, aspectele cu cel mai înalt grad de relevanță pentru companie. Nu venim doar cu sfaturi și cu propuneri de soluții, ci oferim clienților noștri susținerea de care au nevoie pentru implementarea acestora.

Efectuam si Audituri de Risc in cazul in care compania doreste sa evalueze riscurile legale la care se expune pentru neresepctarea legislatiei muncii precum si Audituri Speciale pentru situatii de restructurare si eficientizare a activitatii firmelor.